tirsdag 10. november 2015

David skater

Forfatter: Arild Rossebø
Boken handler om David. Den handler om at David spiller fotball og hver kamp må han sitte på benken. Han får nesten aldri spille. Han vet hvorfor og det er fordi han er feig og ikke tør å gå i taklinger, vinner aldri hodedueller, bommer alltid på mål selv om keeperen står og fikler med nettet. De eneste gangene han får spille er når seieren er sikker. For eksempel når stilingen er 10-1. Når han ikke kan tabbe seg ut.
Treneren heter Harald og han står på sidelinjen og roper: «Gå inn i taklingen kom dere frem på banen». David ser på klokken det er 10 minutter igjen av kampen og han går bort til Harald. «Kan ikke jeg få spille litt» spør han. Akkurat da scorer det andre laget 2 – 3, de jubler Kanskje neste kamp sier Harald. David setter seg igjen. De taper kampen. I garderoben etter kampen forsetter Harald å klage. «Dere må jobbe hardere, dere står jo bare og ser på ballen. Hvis dere bare blir litt tøffere kan vi vinne neste kamp mot Manglerud» Alle ser ned i gulvet og nikker. «Fikk du ikke spille i dag heller? Sier Kristian. Jeg får jo aldri spille svarer David.
David slutter på fotball og starter med skating. Og hvis du har lyst til å vite mer om hva som skjer må du låne og lese boka. Boka er veldig bra og jeg anbefaler deg å lese den.

Jonas 4c, Gjellerås skole

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar